TIGRUL SIBERIAN (Panthera tigris)

Teritoriul de răspândire:

Frumusețea și forța tigrului siberian inspiră respect. Deoarece poate ucide și animale cu mult mai mari decât el, are renumele de a fi unul dintre cei mai temuți prădători.

CARACTERISTICI
Masculii siberieni pot atinge 3,5 m în lungime, fără coadă, și până la 300 kg greutate.În mediu, masculii siberieni ating în lungime 190–220 cm fără coadă și 180–275 kg în greutate.

COMPORTAMENT
Tigrii adulți sunt animale teritoriale, solitare și își protejează insistent teritoriul. Ei și-l marchează prin metode diverse. Urina cu miros specific este unul din mijloacele principale de marcaj.

MOD DE HRĂNIRE
Tigrii vânează singuri, utilizând două tehnici de vânătoare furișarea către pradă și statul la pângă. De obicei urmăresc prada sau o așteaptă pe cărări sau la adăpătoare. Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici și bivoli.

REPRODUCERE
Tigrul siberian ajunge la maturitate sexuală la vârsta de 4 ani. Femela anunță masculul că este în călduri prin zgârieturile de pe copaci și prin urină. Va petrece o săptămână cu masculul, timp în care se va împerechea pe durata a 3 zile. Gestația durează între 3 și 3 luni și jumătate. Femela naște 3-5 pui pe care îi alăptează.