BIVOLUL ALB (Bos bubalus var. alba)

Teritoriul de răspândire:

Bivolul alb este o specie sălbatică de bivol întâlnită în sud – estul Asiei. Specia poate fi şi astăzi prinsă şi relativ uşor domesticită.

CARACTERISTICI
Bivolul, este o vită cornută, rumegătoare, asemănătoare cu boul, cu păr negru sau alb, aspru şi rar, cu coarnele inelate întoarse spre spate.

COMPORTAMENT
Bivolul îşi petrece majoritatea zilei în apele mlăştinoase din pădurile tropicale ale Asiei.

MOD DE HRĂNIRE
Bivolul alb este un mamifer ierbivor. Ei prefera să se hrănească pe pajişti cu iarbă din belşug şi euphorbiaceae.

REPRODUCERE
Are reputaţia de a fi un reproducător leneş. Femelele nasc o singură dată pe an, un singur produs de concepţie, după o gestaţie ce durează între 9 şi 11 luni.