Teritoriul de răspândire:

Râșii sau lincșii sunt un grup al celor patru specii de feline sălbătice de mărime medie. Toate sunt considerate ca facând parte din genul Lynx, dar unele autorități le clasifică să facă parte din genul Felis, cărui îi aparține pisica sălbatică și pisica de casă.

CARACTERISTICI
Râșii au măsura asemanătoare cu cea a câinelui. Au între 70 și 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5-25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebește lincșii de alte felide.Greutățile , având 80-150 cm de lungime și 18-30 kg de pondere specii, nu depășesc ponderea de 30 kg.

COMPORTAMENT
Toate speciile de lincși sunt carnivore, prădătoare și teritoriale, iar arealul lor ocupã de la 100 la aproxmativ 2.000 km². Râșii sunt capabili sã se cațãre dar de obicei vâneazã la nivelul pãmântului. Râșii nu acceptã vulpile și pisicile sãlbatice în compania lor și le îndeparteazã, reprezentând comportamentul ostil fațã de ele. Râșii sunt activi noaptea

MOD DE HRANIRE
Prada lor tipică constă în diverse animale forestiere și cele care trăiesc în câmpuri, cum ar fi șoareci, iepuri, cerbi, saigale, coluni și diverse specii ale păsărilor. Uneori consumă și animalele domesticite, cum ar fi găini, rațe, gâște, curcani, oi ș.a.m.d., atacând chiar câini când se simțe primejduit.

REPRODUCERE
Toate speciile râșilor se împerechează în timpul primăverii timpurii, în martie și aprilie. Fiindcă sunt animale solitare, împerecherea nu are loc la fiecare an. Ciclul estral la femelele durează 10-15 zile, iar sarcina — 65-90 de zile