Teritoriul de răspândire:

Distributie:
Se inmulteste in nordul Europei si Asiei, cea mai mare populatie se gaseste de-a lungul coastei Norvegiei. Numai populatiile din sudul Scandinaviei si al Siberiei migreaza iarna spre sud. Populatii izolate se gasesc si in Groenlanda si Islanda.

Longevitate: 
25 ani

Lungime: 
69 – 90 cm, cu  anvergura aripilor 182 – 238 cm

Greutate: 
femele 4 – 6.9 Kg, masculi: 3 – 5.4 Kg

Caracteristici:
Dimensiunile  femelei sunt mai mari, adultii  sunt maron cu capul si gatul  de culori mai pale, culoarea  cozii se schimba cu varsta de la maron spre alb

 

Traducere »
ro_RORomanian